Hypno(therapie)

 

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie die zowel toepasbaar is op kinderen als volwassenen. Hypnotherapie is zeer geschikt voor het behandelen van psychische en psychosomatische klachten. Daarnaast kan het goed ingezet worden om ongewenste gewoonten, belemmerende overtuigingen en vastgezette strategieën te doorbreken. Het is een effectieve en oplossingsgerichte therapie die het zelfherstellend vermogen van het lichaam op een natuurlijke wijze activeert! 

 

Trance

In veel gevallen wordt gebruikgemaakt van trance. In deze staat van veranderd bewustzijn gaat het denken naar de achtergrond  en richt de de aandacht zich naar binnen. Op die manier is het mogelijk om contact te maken met het onderbewuste. Trance is een natuurlijk vermogen dat iedereen heeft. Denk bijvoorbeeld aan iemand die totaal verdiept is in een spannend boek en daardoor tijd en omgeving helemaal vergeet. Bij hypnotherapie wordt een trance doelgericht opgeroepen en gebruikt om een therapeutisch doel te bereiken. Deze trance lijkt in het niets op de toneelhypnose die wel eens op de televisie is te zien. Bij de vorm van trance die hypnotherapeuten gebruiken, bent u volledig aanspreekbaar en kunt u antwoorden op dat wat ik, als therapeut, zeg of vraag. Ook na afloop van de sessie weet u precies wat u ervaren, gehoord en gezegd heeft.

 

Onbewuste processen

De essentie van hypnotherapie is dat u tijdens de trance het negatieve gevoel dat u wellicht bij een gebeurtenis in het verleden hebt ervaren, kan veranderen naar een positief gevoel. Het voordeel van werken met hypnose is dat u toegang krijgt tot uw innerlijke beelden, intuïtie en zelfhelend vermogen. Onbewust weet u precies wat goed voor u is. Dit levert vaak meer op dan enkel praten: u kunt het gevoel over een gebeurtenis in het verleden veranderen, waardoor u u in het heden weer goed voelt. U neemt dit nieuwe gevoel mee naar het heden. Hierdoor worden problemen of belemmeringen die u in uw leven ervaart, opgelost. Mijn functie is om u te begeleiden bij uw zoektocht naar binnen en daarbij de dingen die u ervaart te verhelderen en helen.

 

Werkwijze

In hypnotherapie worden verschillende methoden gebruikt, zoals bijvoorbeeld regressie, waarbij u terug gaat naar een eerder moment in uw leven, of reïncarnatie, waarin u terug gaat naar een vorig leven. Naast regressie- en reïncarnatiesessies, werk ik onder andere met een tijdlijn, werken met delen, een sociaal panorama of met een familieopstelling. Naast hypnotherapie werk ik ook met andere therapievormen of met een combinatie van methoden, meer hierover vind je op het tabblad &Zo.

 

Energetische Hypnose

Tevens werk ik met Energetische Hypnose.
Dit is een intuïtieve vorm van Hypnotherapie, waardoor u op een nog dieper level in trance raakt.

Door middel van Energetische Hypnose kan ik u onder andere een Resetsessie geven, waarmee ik u terugzet naar de dag van uw geboorte, zonder alle ballast uit dit leven en vorige levens, maar met alle kwaliteiten uit dit leven en uit vorige levens.
De ballast, dus alles wat de kwaliteit van leven van de cliënt niet doet verbeteren, haal ik bij de cliënt weg, daarna plaats ik alle kwaliteiten terug en voeg ik kwaliteiten toe die de cliënt graag wil verstreken in zichzelf. Dit kunnen bijvoorbeeld een optimale hormoonhuishouding zijn, een optimale doorstroming van de meridianen, liefde, kracht, verbinding, plezier, humor, geluk, ontspanning, acceptatie, waardering, zelfvertrouwen, eigenwaarde, en nog zoveel meer.

Enkele van de verbluffende resultaten die cliënten na de Resetsessie ervaarden zal ik hier benoemen.

Ik had een paar cliënten die al jaren niet konden lopen en nu pijnvrij zijn en weer kunnen lopen.
En een cliënt die al jaren bij de fysio liepen met extreme pijn in haar arm, nek en schouders en die nu vrijwel weg is.
Iemand met extreme pijn in haar arm en daardoor al jarenlang niet op haar linkerzij kon slapen en dat sinds de sessie wel weer kan. De pijn is ook weg.
Ik had ook een cliënt die al haar hele leven moeilijk naar de wc kan en nu al jaren helemaal niet, alleen met klysma's, en die tijdens de sessie naar de wc rende toen ik "optimale darmwerking" liet opnemen en nu nog steeds naar de wc kan.
Ook Iemand die voor het eerst in haar leven verbinding voelde met zichzelf.
En iemand die mij enkele dagen na de sessie vertelde dat ze nu voor zichzelf opkomt.
Tevens een cliënt die al bijna 2 jaar in de WIA zit en geen puf en energie had om te solliciteren en ook geen één baan leuk vond en een aantal dagen na de sessie zich geweldig voelde en gesolliciteerd heeft op een baan die haar leuk leek.
Een andere cliënt heeft sinds de sessie energie en hoeft geen rustdagen meer in te plannen en kan ik net als andere mensen op tijd opstaan en hele dagen dingen doen in plaats van soms wekenlang te moeten bijkomen van een activiteit.
Er kwam een cliënt binnen die allergisch was voor katten. Ze begon te snotteren en kreeg tranende ogen van mijn katten, terwijl ze  niet in de praktijk waren, alleen in huis. Na de sessie waren deze klachten weg.
Ook kwam er een cliënt die van baby af aan al geen enkele soort fruit en groenten naar binnen kreeg. Haar afkeer was zo groot, dat ze echt walgt als ze groenten en fruit alleen maar rook of zag. na afloop van de sessie pakte ik een paprika en komkommer uit de koelkast. De cliënt kon het gewoon oppakken en had geen last meer.
Alle cliënten zeiden na afloop dat ze een enorme ontspanning en rust ervaarde.

Andere dingen die cliënten zeiden over hoe ze zich voelden na de sessie waren:

- Ik voel weer de verbinding met mezelf.

- Ik voel me geweldig.

- Ik voel een enorme ruimte en verlichting in mezelf.

- Ik voel me in m'n kracht staan.

- Ik zit meer in mijn gevoel ipv in mijn hoofd.

Echt geweldige resultaten! De sessie werkt ook nog een aantal weken door, dus er kunnen nog veel meer mooie dingen naar boven komen bij deze cliënten.

Deze sessie doe ik niet op zichzelf staand. Deze sessie is een onderdeel van het behandelplan.